Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Nav Bel

 

De laatste 5 jaar houden Koerdische activisten en vrienden van het Koerdische volk uit heel Europa een Permanente Wake voor de Raad van Europa in Straatsburg. Ze roepen op tot de vrijlating van de Koerdische leider Abdullah Öcalan en andere politieke gevangenen in Turkije. De Koerden en hun aanhangers zijn vastbesloten om de permanente wake voort te zetten tot de heer Abdullah Öcalan vrijgelaten wordt.

 

De Koerden en hun vrienden hebben verscheidene oproepen gedaan aan de raad van Europa, het Europees Parlement, het Europees Comité voor de Preventie van Foltering (CPT) en in het bijzonder ook aan de VS en de EU om hun verantwoordelijkheid te nemen bij het steunen van de Koerden in hun zoektocht naar een oplossing van de Koerdische kwestie. Jammer genoeg hebben deze inspanningen geen definitieve resultaten opgeleverd, in tegendeel, deze landen en instellingen hebben geen serieus werk ondernomen en niet de noodzakelijke vastberadenheid getoont om het probleem te willen oplossen.


Campagnes voor de Vrijheid van Abdullah Öcalan en Vrede in Koerdistan.


Gedurende deze 5 jaar hebben we een reeks massa-demonstraties georganiseerd en kregen we overweldigende reacties op petities voor de vrijlating van Öcalan.


 De Tweede Internationale Vrededelegatie, georganiseerd door de EUTCC, heeft tussen 13 en 19 februari 2017 Turkije bezocht. De delegatie bestond uit 10 leden, uit Europa en Noord-Amerika, waaronder leden van het Europees Parlement, de Raad van Europa , academici en journalisten. De delegatie heeft nota genomen van de niet-naleving van Turkije van de aanbevelingen van het Comité voor de Preventie van Foltering betreffende de onwettige en onmenselijke behandeling van Abdullah Öcalan.
 De laatste petitie eindigde op 13 februari 2015 met 10 miljoen 363 duizend handtekeningen wereldwijd verzameld. De campagne was een van de grootste in de geschiedenis van activisme voor de vrijlating van politieke gevangenen. De etnische en religieuze diversiteit van de ondertekenaars laat zien dat de vrijheid van Ocalan een vraag is van alle volkeren die fundamentele rechten en vrede over de hele wereld ondersteunen.
 De heer Abdullah Öcalan heeft een aantal pogingen ondernomen om een vreedzame en democratische oplossing voor het Koerdische Vraagstuk te onderhandelen, ondanks de obstructieve politiek door de AKP-regering in Turkije. Dankzij Öcalan's inspanningen en toewijding blijft de hoop op Vrede bestaan.


WIJ EISEN


 De isolatie van alle politieke gevangenen, inclusief die van de Koerdische Volksleider Abdullah Öcalan, te beëindigen.
 Vrijheid voor Öcalan en een einde aan de repressie in de gevangenissen.
 Het is de verantwoordelijkheid van de CPTs om in te grijpen, te bemiddelen en Öcalan te bezoeken.
 De Raad van Europa moet dringend vragen aan Turkije om positief te reageren op de Koerdische
eisen


We sturen opnieuw deze sterke boodschap aan de EU-instellingen en Turkije om de isolatie te beëindigen en om de weg te openen voor de vrijlating van Abdullah Öcalan en alle andere politieke gevangenen in Turkije.


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Â">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.         www.navbel.be