lniakniojamlfgok
                                 Meer info...

MF2018 aff A2 FR HR-page-001

MF2018 aff A2 NL HR-page-001

Logo Coord Blokkade kl

                                    Meer Info

Affiche C50

TTIP CETA

Meer info

flyer voorkant

Meer info

Delen van artikels

hiroshimawake japanse-delegatie 

 

Op woensdag 9 augustus 2017 sloten Pax Christi Vlaanderen en andere vredessympathisanten aan bij de vredeswake van de Vrouwen in 't zwart op het Martelarenplein in Leuven. De wake stond dit keer speciaal in het teken van de herdenkingen van de atoomaanvallen op Hiroshima en Nagasaki, in 1945.

 

Schepenen Denise Vandevoort en Dirk Vansina woonden de wake bij. Schepen Vandevoort sprak haar steun uit voor een kernwapenverbod. In een korte toespraak riep prof. Katlijn Malfliet, vicerector van de KU Leuven, op om nog meer samen te ijveren voor een wereld zonder kernwapens.

 

Voorbijgangers konden een brief aan de regering ondertekenen, met daarin de oproep om hun voornemens voor ontwapening uit de opeenvolgende regeerakkoorden meer daadkracht bij te zetten.

 

Een delegatie van Act for Japan kon de solidariteit zeer appreciëren en steunde ook de verklaring die de burgemeester van Nagasaki naar aanleiding van de herdenkingsdagen uitbracht. Daarin spreekt hij, in naam van de overlevenden van de atoomaanvallen, onder meer zijn dank uit aan de 122 VN-lidstaten die op 7 juli 2017 een verdrag aanvaardden dat kernwapens (en de aanmaak, handel, stockering en gebruik ervan) verbiedt.

 

Lees hier de verklaring (in het Engels)

 

Lees ook:

 

- Tijd om de bom te bannen uit België

- Historisch verbodsverdrag kernwapens is een feit

 

Bron: https://www.paxchristi.be/nieuws/wake-voor-hiroshima-en-nagasaki-kernwapens-moeten-de-wereld-uit