HbH TinaTamara Facebook C 002clean

                                   Meer info

Logo Coord Blokkade kl

                                    Meer Info

Affiche C50

TTIP CETA

Meer info

flyer voorkant

Meer info

Delen van artikels

logoDef

 

PALESTINA SOLIDARITEIT LANCEERT DE APARTHEID VRIJE ZONE CAMPAGNE...

EN DAAGT JOU UIT OM MEE TE DOEN!

6dff4018f5558bf829eff498bca00c54 

 

De Apartheid Vrije Zone-campagne wil een trekkende rol spelen bij de creatie van ruimtes en plaatsen die vrij zijn van racisme, discriminatie en flagrante mensenrechtenschendingen zoals apartheid. Als geëngageerde burgers willen we er zeker van zijn dat de ruimtes waar wij gebruik van maken of aan deelnemen niet bijdragen tot het onderhouden van een apartheidsregime of voordeel halen uit schendingen van de universele rechten van de mens.

 

Wij vragen aan scholen, verenigingen, winkels, restaurants, vakbonden, sportploegen, stadsbesturen en gemeenteraden, maar ook aan individuen en iedereen die hier niet noodzakelijk gespecifieerd werd, om zich apartheid-vrij te verklaren.

 

Door deel te nemen aan de anti-apartheid campagne kunnen publieke plaatsen de vraag voor gerechtigheid en gelijkwaardigheid voor het Palestijnse volk onderschrijven. Terzelfdertijd gaan de publieke plaatsen het engagement aan om een integere plaats te worden door ervoor te zorgen dat hun werking op geen enkel vlak onderdrukking ondersteunt.

 

In maart 2017 publiceerden de Verenigde Naties een rapport waarin gesteld wordt dat de staat Israël zich schuldig maakt aan het installeren van een apartheid regime dat de volledige Palestijnse bevolking onderdrukt. Het rapport stelt dat Palestijnse inwoners van Israël onderdrukt worden op basis van het feit dat ze niet joods zijn; Palestijnen in Oost-Jeruzalem ervaren discriminatie in toegang tot educatie, gezondheidszorg, tewerkstelling en het krijgen/hebben van een woonplaats en bouwvergunningen. Daarnaast worden ze geconfronteerd met uithuiszettingen en vernielingen van hun woning. Palestijnen in de Westbank en de Gazastrook worden bestuurd met de krijgswet, terwijl joodse kolonisten bestuurd worden met de Israëlische burgerlijke wet. Palestijnse vluchtelingen en ballingen wordt verboden terug te keren naar hun huizen in Israël en het bezette Palestijns gebied. Als reden hiervoor wordt gegeven dat hun terugkeer een demografische dreiging inhoudt, in die zin dat ze het demografisch karakter van Israël zou veranderen.

 

DOE MET ONS MEE EN VERKLAAR JEZELF APARTHEIDSVRIJ

 

Neem contact op met Palestina solidariteit voor meer informatie of neem een kijkje op www.apartheidvrijezone.be
Als deelnemer ontvang je een campagne map met alle nodige info en een engagementsverklaring.

 

DOE JE MEE? CONTACTEER ONS OP Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
WIL JE DE CAMPAGNE MEE UITDRAGEN? CONTACTEER ONS OP Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

WWW.APARTHEIDVRIJEZONE.BE

 

99d1d4f0061d3a05a2899d1a69ffd4f9