20190623 Betoging
                                Meer info

Poster red Green NL                                  Meer info

Posterred Green Small FR.indd                             Plus d'info

construction didentites multiples petit

190208 LEF KlimaatDefFRA                           Lire plus...

190208 LEF KlimaatDefNED                                 Meer info


Zij hadden hun redenen

Delen van artikels

Op 14 oktober vervalt de offerte van Lockheed Martin (de constructeur van de F-35, een van de 2 kandidaten van de vervanging van de F-16). In dat kader heeft de ambassadeur van de VS publiekelijk druk gezet op de federale regering om nog voor 14 oktober haar beslissing te nemen, en ermee gedreigd dat de prijs zou verhogen en de voorwaarden minder gunstig zouden zijn na die datum.
We willen onze regering dus laten weten dat wij Belgen waakzaam blijven en dat onze democratie niet ondergeschikt moet staan aan economische en strategische belangen.

 

Tot nu toe zijn we erin geslaagd om de beslissing van de regering systematisch uit te stellen! De komende drie weken zijn cruciaal om de voorgestelde aankoop naar de volgende legislatuur te sturen zodat het een centraal onderwerp van de verkiezingscampagne van mei 2019 kan worden.

 

We herinneren u er daarom aan dat onze visuele campagne (www.geengevechtsvliegtuigen.be) die zich concentreert rond 6 federale thema's (justitie, armoedebestrijding, openbaar vervoer, strijd tegen de klimaatverandering, internationale solidariteit, gezondheid en sociale zekerheid), nog steeds actueel is. De campagne stelt u nog steeds in staat om met uw achterban te communiceren op basis van de thema's die u aanbelangen.

 

We doen daarom een beroep op alle lidorganisaties van het platform om het publiek te informeren over dit "dossier van 15 miljard", die van de vervanging van de F16s van het Belgische leger.

 

Op de website vind je visuals, facebook-banners en argumenten die je kunt aanpassen aan de eigen realiteit en werking.

 

Ter herinnering: de campagne biedt iedereen de mogelijkheid om een e-mail (die al op de site staat, voeg gewoon de naam en het e-mailadres toe) te sturen aan de bevoegde ministers. Zo herinneren we er onze regering aan dat het Belgische middenveld en zijn achterban zich blijft verzetten tegen de vervanging van de F16s en dat we vastbesloten zijn om te verhinderen dat de regering een beslissing neemt tegen de deadline van 14 oktober.

 

Bij voorbaat dank aan iedereen voor uw steun en uw mobilisatie.

 

Wij staan ter beschikking voor al uw vragen

 

Namens het plateform,
Ludo De Brabander (vzw Vrede)