Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Onlangs werd Prof. dr. Marleen Temmerman aan de Gentse Universiteit uitgebreid gehuldigd naar aanleiding van haar emeritaat. Haar strijd gaat verder en blijft broodnodig: elke dag sterven 800 vrouwen door zwangerschap of bevalling, 30 miljoen meisje lopen het risico op genitale verminking in het komende decennium, zwangerschap is de voornaamste reden waarom meisjes hun schoolopleiding stoppen. Wij kunnen ons steentje bijdragen aan deze strijd.
.
In 1994 gaf de internationale gemeenschap tijdens de Conferentie van Caïro het startsein om de strijd voor betere vrouwenrechten op te voeren. Op deze conferentie werd een ambitieus actieprogramma goedgekeurd dat tot doel had:
" alle vrouwen ter wereld toegang te geven tot anticonceptie
" hun reproductieve rechten te waarborgen
" gendergelijkheid en toegang tot opleiding te garanderen
" armoede te bestrijden door het verbeteren van de kansen voor vrouwen.

 

In datzelfde jaar richtte Marleen Temmerman het International Centre for Reproductive Health (ICRH) op. Hiermee wilde ze bijdragen tot deze doelstellingen. En nu, twintig jaar later voert het ICRH, met zusterorganisaties in Kenia en Mozambique., projecten uit in Afrika, Latijns Amerika, Azië en Europa.
In 2012 werd ze directeur van het Departement voor Reproductieve Gezondheid en Onderzoek van de Wereldgezondsheidsorganisatie in Genève. Eind 2015 verliet ze de WHO om hoofd te worden van het Departement Gynaecologie en Verloskunde van de Aga Khan University in Nairobi.

 

Om deze wereldwijde strijd te steunen werd onlangs het Marleen Temmerman Fonds opgericht. Bij deze een warme oproep tot financiële steun.


Meer info:
http://www.fondsmarleentemmerman.be/