Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Brussel 10 november 2018 - Vandaag is Ecobouwers Opendeur officieel gestart. Nog tot 18 november stellen meer dan 160 bouwers en verbouwers in Vlaanderen en Brussel hun milieu- en energiebewuste woning open. Alsmaar meer eigenaars bereiden zich voor op de betonstop van 2040, door te bouwen en verbouwen in stads- en dorpskernen. Bond Beter Leefmilieu, organisator van Ecobouwers Opendeur, roept de gemeentebesturen op om hiervoor de juiste wetgeving te voorzien.

 

Alle eigenaars van woningen die de deuren openen tijdens Ecobouwers Opendeur besteden bijzonder veel aandacht aan energiebesparing, duurzame energie en ecologische materialen. Sommigen gaan nog een stap verder en bereiden zich nu al voor op de betonstop door de beschikbare ruimte optimaal te benutten. Alleen krijgen particulieren die van een groot huis meerdere wooneenheden willen maken, of mensen die willen cohousen, vaak geen toestemming om meerdere huisnummers te voorzien.

 

Wetgeving belemmert betonstop

 

Ook Danny en Marijke merken dat het niet evident is om een vergunning te krijgen. Hun grondig gerenoveerde woning is een schoolvoorbeeld

illen onze woning in de toekomst opsplitsen in meerdere wooneenheden. Maar op dit moment is dat onmogelijk, omdat ons gemeentebestuur geen flexibele woonvormen mogelijk maakt. Marijke en ik zijn, zoals zovelen, vragende partij voor aangepaste stedenbouwkundige verordeningen die de opsplitsing van goed gelegen woningen mogelijk maakt. Nu is enkel zorgwonen toegestaan."