190208 LEF KlimaatDefFRA                           Lire plus...

190208 LEF KlimaatDefNED                                 Meer info


affiche klein 2019

Zij hadden hun redenen

FT 2019 Poster NL                            Lees meer...

tract manif 2 avril fr                           Plus d'infos

Tract manif 2 april NL                         Meer info

LES JOURNEES IMAGINE affiche                 brochure

AGE 14

HbH2019 RightsNow 001nl
                                 Meer info

Delen van artikels

ca 1208NID US Embassy Havana onlineDe Anurogryllus celerinictus (Caribische kortstaartkrekel) is meer dan waarschijnlijk de boosdoener!

In juni 2017 kondigde de Amerikaanse president Donald Trump aan dat het buitenlands beleid van de VS ten aanzien van Cuba volledig zou worden teruggedraaid. Terwijl zijn voorganger Barack Obama de balans had opgemaakt van het falen van de Amerikaanse strategie t.a.v. het eiland gedurende meer dan een halve eeuw en een proces van toenadering tot Havana op gang had gebracht, kondigde de huidige huurder van het Witte Huis aan dat hij opnieuw een harde lijn met Cuba zou toepassen.

Plots kondigde staatssecretaris Rex W. Tillerson op 29 september 2017 aan dat Washington om veiligheidsredenen zijn diplomatieke staf op Cuba tot het strikte minimum reduceert. Washington riep mysterieuze gezondheidsproblemen - misselijkheid, oorsuizen, concentratieproblemen en tijdelijk geheugenverlies - in, als gevolg van 'akoestische aanvallen' die tussen december 2016 en augustus 2017 ongeveer twintig leden van de ambassade van de Verenigde Staten in Havana zouden hebben getroffen.

Het pulserende gezoem van de Anurogryllus celerinictus (Caribische kortstaartkrekel) is meer dan waarschijnlijk verantwoordelijk. Biologen Alexander Stubbs (Berkeley, VS) en Fernando Montealegre (Lincoln, VK) hebben nu ‘sterk bewijs’ dat baltsende krekelmannetjes de irritante geluidsverwekkers zijn. Ze bestudeerden opnames van de ‘geluidsaanvallen’ waarvan de diplomaten uit de VS op Cuba dachten het slachtoffer te zijn.

De biologen vergeleken het geluid waarmee baltsende krekelmannetjes de vrouwtjes verleiden met opnames die diplomaten in hun vertrekken van de vermeende ‘geluidsaanvallen’ maakten. Toen de onderzoekers het geritmeerd gezoem met luidsprekers versterkten leek het zeer goed op dat van de krekels. Krekels en anti-communistische groepshysterie veroorzaakten dus een diplomatieke rel met internationale weer'klank'.

Of die beestjes daartoe een speciale opleiding genoten van de Cubaanse geheime diensten is niet geweten.

Bron: https://cubanismo.be/nl/artikels/communistische-krekels-vallen-vs-ambassadepersoneel-lastig-havana

 

Logo DWM

LEF/FGE - Videotheek


facebook-logo

3percent-300x165

201707 LEF TrojanTreaty

logo AdC

                                    Meer Info

Affiche C50

TTIP CETA

Meer info

flyer voorkant