Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

2c1b3b3b d50d 4b8d 90ec 01ec8610e59a
De komende legislatuur wordt cruciaal om een ambitieus klimaatbeleid op de sporen te zetten. De afgelopen maanden kwamen honderdduizenden burgers de straat op voor het klimaat. De jongeren deden dat zelfs elke week.

Vrijdag 24 mei vindt wereldwijd de tweede Global Strike for Future plaats. Ook in België nodigen de jongeren IEDEREEN uit om een laatste keer voor de verkiezingen luid onze stem te laten klinken en de straat op te komen en een ambitieus en eerlijk klimaatbeleid van de volgende regeringen te eisen. Het wordt een prachtig orgelpunt na historische maanden van mobilisatie voor het klimaat. De laatste grote klimaatmars voor de verkiezingen vertrekt om 13.30 uur aan Brussel-Centraal en zal eindigen op de site van Tour&Taxi, waar een festival met fantastische line-up vanaf 14.30 uur de kroon op het werk zal zetten.

De jongeren verdienen een laatste stevige duw in de rug en daarom vragen wij jullie om vanaf nu alle zeilen bij te zetten om mee te mobiliseren voor 24 mei. Hier wat jullie kunnen doen:

  • Help de jongeren deze Global Strike for Future video viraal te maken, door hem te delen met al je contacten op alle sociale media kanalen. Gebruik liefst cross-posting als dat kan, je digitale collega’s weten wel wat dat betekent :-) Zij kunnen hiervoor Camille contacteren indien nodig: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
  • Deel daarbij steeds ook het Facebook-event op al jullie kanalen, en vraag medewerkers om al hun vrienden op sociale media 'actief' uit te nodigen voor het evenement.
  • Stuur een speciale e-mail uit naar alle leden met de oproep voor Global Strike for Future en link daarin naar het Facebook-event en de video.
  • Deel dit formulier om vrijwilligers te mobiliseren via uw website en door het per e-mail te sturen naar uw leden en vrijwilligers.
  • Wees allen massaal en met de hele staff aanwezig op vrijdag!

Laat ons samen op 24 mei nog eens een stevige schop onder de kont van onze politici geven, zodat een ambitieus en eerlijk klimaatbeleid bovenaan hun lijstje staat bij de start van de regeringsonderhandelingen.