Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Op weg naar een Europese progressieve en democratische identiteit...

1.We zijn tegen een verdrag dat een obsessie voor de kwantiteit wil want we zijn voor een opwaardering van de kwaliteit

2. We zijn tegen een verdrag dat streeft naar een verhoging van de productiviteit door een beperking van de uitgaven want we zijn voor de ontwikkeling van een politiek van innovatie en trans-Atlantisch wetenschappelijk onderzoek.

3. We zijn tegen een verdrag dat dat streeft naar sociale en fiscale shopping van de grote maatschappijen want we zijn voor fiscale, sociale en milieunormen voor de Maatschappij.

4. We zijn tegen een verdrag dat streeft naar de omvorming van streekproducten in een internationale hamburger want we zijn voor de eetcultuur van elk continent, elk land en elke streek.

5. We zijn tegen een verdrag dat streeft naar de materialistische luchtspiegeling van een ongebreidelde keuze want we willen de wezenlijke realisatie van een kwalitatieve werkgelegenheid.

6, We zijn tegen een verdrag dat streeft naar een ongebreidelde liberalisering van de kapitalen want wij zijn voor ethische banken

7. We zijn tegen een verdrag dat streeft naar de kunstgrepen van transgenetisch voedsel want wij zijn voor natuurlijke voedselveiligheid

8. We zijn tegen een verdrag dat streeft naar de gedwongen commercialisering want wij willen de breedst mogelijke bescherming van het gemeenschappelijk goed.

9. We zijn tegen een verdrag dat chemische additieven of andere zaken schadelijk voor de gezondheid wil want wij willen een gezonde voeding zonder toevoegingsmiddelen.

10. We zijn tegen een verdrag dat kost wat kost een daling van de prijzen wil want wij willen een stijging van het welzijn.

11. Wij zijn tegen een verdrag dat een vernietigende deregulering van onze sociale en democratische verworvenheden wil want we willen een opwaartse harmonisatie van de sociale en fiscale regels in respect voor onze culturele diversiteit

12. Wij zijn tegen een verdrag dat kiest voor de landbouwmultinationals die de lokale en artisanale producten vernielen want we willen een duurzame gezonde landbouw in de buurt.

13. We zijn tegen een verdrag dat streeft naar de exploitatie van de natuurlijke rijkdommen want we willen het vrijwaren van de bodem.

14. We zijn tegen een verdrag dat streeft naar een onbeperkte privatisering want we willen een stapsgewijze liberalisering van de internationale handel en een convergentie van de normen en standaarden onder democratische controle.

15. We zijn tegen een verdrag dat streeft naar minachting van de menselijke solidariteit want we willen een liberaliseringsproces dat toelaat stap voor stap de conclusies te trekken uit wat gebeurt.

16. We zijn tegen een verdrag dat streeft naar een onbeperkte groei in een eindige wereld want we willen een meer menslievende wereld die respect heeft voor de broze mechanismen van het leven op aarde.

17. We zijn tegen een verdrag dat een Raad van experten wil oprichten die met hun beslissingen de discussies van hetzelfde type die we zullen houden kunnen beïnvloeden want we willen een transparant, democratisch debat waaraan de hele burgermaatschappij deelneemt.

18. We zijn tegen een verdrag dat streeft naar de oprichting van arbitragehoven samengesteld uit zakenadvocaten die boven onze wetten en grondwet beslissingen zullen nemen zonder recht op verhaal want we willen een mogelijkheid sancties op te leggen; een mogelijkheid die uiteindelijk verwijst naar de bestaande conventies van de VN; de IAO en de grondwet van de betrokken partijen.

19. We zijn tegen een verdrag voor de multinationals van de pure winst want we zijn voor de KMO’s die werk creëren.

Als jij ook met ons akkoord gaat stellen we je voor hier te klikken de petitie te tekenen.

Laten we TTIP en CETA een halt toeroepen.

Huis van het Volk - januari 2015