Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Maar liefst een kwart van de Belgische steden en gemeenten gaf gehoor aan onze oproep om op 21 september - internationale dag van de vrede - de vredesvlag uit te hangen voor een kernwapenvrije wereld. Onze regering weigert om initiatieven te nemen die kernwapens de wereld uit helpen, ook uit België.

Ze wil daarenboven nieuwe peperdure gevechtsvliegtuigen aanschaffen ter vervanging van de F-16s die in NAVO-verband verantwoordelijk zijn om de kernbommen te transporteren. Gevechtsvliegtuigen zaaien dood en vernieling. De vredesbeweging verzet zich tegen de aankoop en vindt dat deze miljarden beter in de bestrijding van de armoede of klimaatwijzigingen kunnen worden ingezet om vrede en stabiliteit te bekomen.

Op 7 oktober houden de vakbonden een nationale betoging tegen de 'Antisociale maatregelen die ons enkel kruimels overlaten'. Daar horen ook de antisociale militaire miljardeninvesteringen onder. Vandaar dat de vredesbeweging op de betoging met de petitie 'geen nieuwe gevechtsvliegtuigen' de boer op gaat (afspraak kruispunt Lemonierlaan-Zuidlaan aan het Brusselse Zuidstation). De minister van defensie wil het defensiebudget drastisch de hoogte in, om de NAVO tegemoet te komen. Wij zeggen STOP! We moeten ontwapenen om te ontwikkelen.

Op 14 oktober kan u deelnemen aan het defensiedebat in Gent in het gebouw van het ABVV over de toekomst van het leger en de vervanging van de gevechtsvliegtuigen. Kom en discussieer mee! Reserveer ook alvast 24 april 2016 in uw agenda voor de nationale manifestatie tegen de aankoop van de gevechtsvliegtuigen in Brussel.

We hebben uw steun nodig voor onze strijd voor een vreedzame samenleving zonder oorlog, wapens en geweld. Steun de vredesbeweging: doe een gift op onze Triodosrekening IBAN BE26 5230 8032 1129. Giften van 40 euro of meer op jaarbasis zijn ook in 2015 fiscaal aftrekbaar. (Abonnementen komen hiervoor NIET in aanmerking, tenzij u een steunabonnement neemt).

Meer info: www.vrede.be