Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Sinds Europa het gemunt heeft op onze centen en onze rechten stappen meer en meer burgers en verenigingen naar het grondwettelijk hof. Vandaag lopen zaken tegen de indexsprong, de verhoging van de pensioenleeftijd, de turteltaks, enz. Deze regeringsmaatregelen leggen de lasten op de schouders van wie geen aandeel heeft in de stille financiële staatsgreep op ons geld en onze democratie.

Al deze maatregelen vallen onder de controle van de EU-commissie. Met het Europees soberheidsverdrag en op last van Merkel, werden de Europese begrotingsregels immers "vergrondwettelijkt". Dat betekent dat de EU-commissie over de inkomsten en uitgaven, over de schulden en over de regulering van markten en diensten van al onze overheden het laatste woord heeft. Boven parlementen en verkozen raden. Vanaf uw gemeente, over de provincie, regio, intercommunales, politiezones, OCMW's, tot de sociale zekerheid en de federale overheden toe.

Allemaal Grieken.

We zijn allemaal Grieken geworden. Net als in Griekenland zal er op last van niet verkozen instellingen maar één beleid gevoerd worden, welke partij er ook aan de macht komt. Een beleid dat sinds de euro-crisis bewezen heeft onrechtvaardig te zijn, onwerkbaar en. ongrondwettelijk.Maar het grondwettelijk hof heeft in een partijpolitiek gestuurd arrest de klacht van 50 vakbonden, verenigingen, burgers tegen het Europees soberheidsverdrag onontvankelijk verklaard ! Daarmee is het schandelijk signaal gegeven dat over Europa geen juridisch debat mogelijk is. Alleen wanneer regeringen er belang bij hebben is een klacht van burgers ontvankelijk. Daarmee wordt de democratie zelf onontvankelijk verklaard. Constituante, een drijvende kracht achter die klacht, laat het daar niet bij. Wij blijven opkomen voor onze grondrechten. Grondrechten zijn niet te koop ! Niet voor een euro. Niet voor dé euro. Constituante steunt daarom klachten van verschillende vakbonden, verenigingen en politieke organisaties tegen de onrechtvaardige gevolgen van het Europees soberheidsverdrag: de klachten tegen de indexsprong, tegen de verhoging van de pensioenleeftijd, tegen de turteltaks enz.

Constituante roept burgers op zich ook tussenkomende partij te stellen in deze klachten. 800 burgers deden dat al in de klacht van de drie vakbonden tegen de indexsprong. Zie: www.weloveindex.be Door zich ook tussenkomende partij te stellen komt U op voor onze grondrechten. U geeft een signaal dat een grondwet geen vodje papier is dat "à la tête du client" kan gebruikt worden. In het belang van de "haute finance". En in het belang van niet verkozen instellingen als de EU-commissie die enkel aan " de financiële markten" verantwoording verschuldigd is en niet aan het volk. Vervoeg daarom Constituante, de nieuwe grondrechtenbeweging.

Meldt u aan via onderstaande gegevens. Via onze advocaten kunt u zich met uw belang en uw argumenten tussenkomende partij stellen in de klachten tegen de turteltaks e.a.

Info
Marie-Rose Cavalier  083/65.63.85 
Raf Verbeke 0497/23.07.60

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.constituante.eu