19.10.24 Welke toekomst voor de universitaire sociale voorzieningen                                  Meer info...

Salsa tegen de blokkade 25 10 191                                    Meer info

190208 LEF KlimaatDefFRA                           Lire plus...

190208 LEF KlimaatDefNED                                 Meer info


Zij hadden hun redenen

Delen van artikels

Op 3 november verzamelden ongeveer 500 klimaatactivisten aan het Europees Parlement in Brussel om een laatste signaal te geven aan de politieke autoriteiten voor de grote klimaatmars van 2 december.


Er waren toespraken van vertegenwoordigers van de Belgische Klimaatcoalitie, van de klimaatzaak en internationale actoren. Het geheel werd opgeluisterd door flamencooptredens en een muziek groep.


Prof. Van Yperseele werd geïnterviewd door een jong kind over zijn toekomstperspectieven. Die zullen afhangen van wat de volwassenen nu doen.


Nic Balthazar lichtte ons in over de stand van zaken i.v.m. de klimaatzaak: het proces dat aangespannen werd tegen de Belgische Staat vanwege zijn nalatigheid in de strijd tegen de klimaatopwarming. Er werd 3 jaar geprocedeerd over de vraag of de zaak in het Frans of het Nederlands moet behandeld worden. Nu is er een uitspraak en kan de bespreking ten gronde beginnen. In Nederland werd de Staat ondertussen veroordeeld en heeft de politiek haar doelstellingen moeten aanpassen.


Wouter Hillaert van Hart boven Hard kondigde de "divestment" campagne aan. Hierbij zal er opgeroepen worden om de klanten van banken die investeren in fossiele brandstoffen, aan te sporen om hun bank onder druk te zetten.
Internationale sprekers lichtten de klimaatacties in Europa en in Latijns Amerika toe.
Tenslotte kwamen sprekers van de Klimaatcoalitie en van de Scouts aan bod om de oproep voor de grote klimaatmars op 2 december toe te lichten .


Afspraak op zondag 2 december om 12 u. aan het Brusselse Noodstation voor een mars die eindigt in het Jubelpark.


Naast de betogers die met het openbaar vervoer komen zullen er ook fietsers in groep uit verschillende provinciesteden komen.


Meer info: claimtheclimate.be

 

 

Foto's van de actie
https://photos.app.goo.gl/BqjZnk1koDmkfVv3A

 

Logo DWM

LEF/FGE - Videotheek


facebook-logo

3percent-300x165

201707 LEF TrojanTreaty

logo AdC

                                    Meer Info

Affiche C50

TTIP CETA

Meer info

flyer voorkant