Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Vrijdag 28 februari 2020 van 20:00 - 22:00

O.666
Hendrik Baelskaai 27, 8400 Oostende, West-Vlaanderen, Belgium

“De Straatschenders “staan voor kwade en minder kwade teksten in het Gents van de Brugse Poort, enthousiasmerende muziek, maatschappijkritiek en oppositie, muzikale interpretatie van gekende en minder gekende nummers; hun politieke agenda staat in de 10 Hartewensen van Hart boven Hard.

Zij brengen regelmatig voor de aanwezigen een tekstboekje mee , dat vergemakkelijkt het volgen en meezingen.

De Straatschenders zijn in een VZW georganiseerd, allen inkomsten gaan naar de werking. De VZW heeft als maatschappelijk doel “Bijdragen tot een positieve samenleving via de muziek”

Eigen werk wordt aangevuld met bewerkingen van songs van onder meer Doe Maar, Dylan, John Snauwaert, Derek, Mink Deville …
Tekstschrijver en zanger , Jan Verbeeck sr wordt muzikaal gestuurd door
Isolde Van de Goten , basklarinet , klarinet en accordeon
Tanja Goethals, trompet
Dominique De Zutter, percussie
Peter Hoebeke, geluid
Pieter Schepens,bas
Jan Verbeeck jr, gitaar

"Mark Lefever : Zelden klonken politieke en maatschappelijke boodschappen zo doordacht, opzwepend en vrolijk als bij De Straatschenders. De groep kijkt naar onze samenleving zoals in een spiegelpaleis: uitvergroot of verkleind. Je grijnst en lacht en denkt na. De grap en de ernst laten zich graag dienen door enthousiaste muzikanten die van het Gents een universele taal maken.

Sarah D’hondt: Ik dacht dat ik een tolk ging nodig hebben als 'aangelande' in Gent, maar naast gekende melodieën, verstaanbaar Gents en een aanstekelijk enthousiasme blijkt vooral dat ik de huidige 'gang van zaken' nooit zal en wil begrijpen. Gelukkig zijn de Straatschenders er voor de inzichten én de compagnie.

Bart D’Hondt van De Herberg Macharius: Zondagnamiddag, taart, thee en familiebezoek, of eens iets anders. De Straatschenders brachten het oude straatprotest plots terug tot leven. Ludiek, snedig, enthousiasmerend. En het publiek genoot, luisterde, liet zich gaan in gedeelde verontwaardiging, om twee minuten later met een grote smile mee te klappen en te zingen. Kortom, een tevreden gastheer, of om in de taal van Jan & co te blijven, ne vrie contenten organisateur."

Bron: https://www.facebook.com/events/2597927746934267/