Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Masereelfonds Vilvoorde Rondetafel corona 24 okt 2020

Tot onze grote spijt kan ons Rondetafelgesprek, voorzien voor 12 september 2020, wegens toepassing van de coronavoorschriften niet doorgaan bij gebrek aan een passend lokaal. Deze activiteit werd verplaatst naar zaterdag 24 oktober 2020 om 10u-13u in het CC Het Bolwerk, Bolwerkstr 17, 1800 Vilvoorde. Het CC is gevestigd op een tiental min. loopafstand van het station te Vilvoorde. In de directe omgeving bevindt zich een ruime parking (Rooseveltlaan).

Wij hebben het genoegen u op dit open gesprek uit te nodigen. Het probleem dat behandeld wordt beantwoordt aan een vrij algemeen gevoelen van ongerustheid dat bij de bevolking heerst omtrent het verder verloop van de coronacrisis en omtrent de manier waarop de politieke beleidsmensen evenals de medeburgers er mee omgaan. Niet de volksgezondheid maar ook de maatschappelijke zekerheden komen onder druk. We vroegen aan enkele deskundigen welke analyse zij van de situatie maken en welke oplossingen zij voorstellen. Ons gesprek zal deels algemeen zijn en tevens twee specifieke thema’s behandelen namelijk de problematiek van de woonzorgcentra en de eventuele herfederalisering van de Belgische gezondheidszorg. De vraag die we ons stellen is te weten of we terug willen gaan naar het vroegere normaal ofwel of we de fundamentele kenteringen die zich vandaag voordoen kunnen aangrijpen om de werking van onze maatschappij te verbeteren.

U wordt vriendelijk uitgenodigd. Inschrijven is echter noodzakelijk wegens de opgelegde coronavoorschriften. U kan inschrijven op volgend mailadres:” Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.“.
We danken u voor de aandacht die u aan onze activiteit zult besteden.

Vriendschappelijke groeten,

Maxime Stroobant Tia Merecy

Voorzitter Secretaris

PS De coronacrisis toont aan dat de burgers ook verplichtingen hebben. Desnoods worden deze afgedwongen door de overheid ook in een parlementaire democratie. De lokale stemplicht afschaffen is fundamenteel ondemocratisch!