Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Sinds enige tijd worden we wakker in een ander politiek en maatschappelijk landschap dan we gewend waren. Ons samenlevingsklimaat verhardt en polariseert in een almaar hoger tempo. Grond- en mensenrechten komen op de helling te staan. De Vlaamse Regering viseert kritische stemmen en middenveldorganisaties. Onze media, kunsten, de onafhankelijke journalistiek, de welzijnssector en het onderwijs moeten de riem nog strakker aanspannen. Minderheidsgroepen, vluchtelingen en kwetsbare burgers krijgen onafgebroken de boodschap dat ze eigenlijk tweederangsburgers zijn.

Een deel van onze politici heeft een politiek en maatschappelijk project voor ogen dat onverholen inzet op het ontmantelen van onze liberale democratie en het installeren van een autoritaire intimidatiecultuur. Weerzinwekkende, mensonterende boodschappen worden enthousiast gedeeld op sociale media. Haat en opruiende desinformatie zijn alledaags geworden. Verdeel en heers lijkt het motto.

Wij willen deze evolutie niet lijdzaam ondergaan. We nemen initiatief en willen samen het tij keren!

Wat we aan jullie vragen is of jullie als organisatie de tekst in bijlage willen doornemen en ondertekenen via onderstaande link!

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1uMqm_lr7yc6vkf0DXllv6gfFOVgwyuxlEXVNXmNbpkY/edit?usp=sharing

De komende twee weken willen we graag zo veel mogelijk Gentse organisaties mee aan boord krijgen.
Vanaf 21 januari bieden we ook Gentenaars en andere Vlaamse burgers de kans om de tekst te ondertekenen.

Op 29 februari zullen we de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens voorlezen en 7 verzets - strijdliederen samen zingen met alle aanwezigen.
De Koren Karibu, Brecht-Eisler en Morgenrood samen met Gentse muzikanten zullen vanaf de kiosk op de Kouter de liederen zingen, samen met jullie, met ons.
Binnenkort zullen we de teksten en een muzikale versie van de liederen op een webpagina plaatsen. We hopen op die manier zo veel mogelijk thuis of in hun organisatie aan het zingen te krijgen. We kunnen janken, zagen, kreunen of ZINGEN!

We vragen jullie heel vriendelijk om zo breed mogelijk mee te mobiliseren.
Het zou fijn zijn mochten jullie een zo breed mogelijke achterban van jullie organisatie mee willen mobiliseren voor onze schrikkelwake.

Stuur deze mail gerust door naar collega’s waarvan je denkt dat ze onze oproep mee willen ondertekenen en mee willen mobiliseren!

Veel dank alvast,

Liesbet De Kock, Karen Breat, Luc Nys en Dominique Willaert (initiatiefnemers)