Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Ook in 2021 werken we nog steeds met zijn allen (verplicht) van thuis. Corona maakte van thuiswerk een vast gegeven. Hoe heeft de (juridische) maatschappij in al haar facetten hierop gereageerd en wat biedt de toekomst? Tijdens Jubel-Talks vandaag (georganiseerd door Jubel.be, KnopsPublishing) lichten topexperten uit verschillende disciplines belangrijke evoluties, bekommernissen en bedenkingen toe vanuit hun eigen achtergrond en expertise toe.

Namens ACV Kader neemt ook Sandra Vercammen straks deel aan het panelgesprek. Zij zal er de nood aan een “ondersteunende” leiderschapsstijl aankaarten die door het verplicht coronatelewerk nog prangender is geworden. Door het wegvallen van pendeltijd worden hogere verwachtingen gecreëerd, glijdende uren leiden tot afbakeningsproblemen en overuren. Flexibiliteit kan verglijden in het door elkaar lopen van rollen. Leidinggevenden moeten de ruimte en instrumenten ter beschikking krijgen om hun medewerkers daarin goed te coachen. Deze noodzaak zal niet wegebben na corona. Remote work is here to stay.

Het panelgesprek straks wordt voorgezeten en gemodereerd door professor Arbeidsrecht Frank Hendrickx van de KU Leuven. Naast Sandra Vercammen van ACV Kader nemen ook verantwoordelijken van andere organisaties zoals het Verbond van Belgische Ondernemingen, de Nationale arbeidsraad, HR-groepen en sociale zekerheidinstanties deel. Ze gaan met elkaar in gesprek om op een constructieve en concrete manier haalbare antwoorden (en noden!) toe te lichten uit de praktijk.

Het resultaat is een diepgaande inkijk met practici die de corona-problematiek vanuit verschillende standpunten benaderen, in een bredere juridische context. Bovendien wordt interactie met de toehoorders van het panelgesprek aangemoedigd, waardoor ook zij hun inbreng en vragen kwijt kunnen.

Een dergelijk overkoepelend debat over een nog steeds actuele en prangende kwestie (cfr. Nieuwe CAO nr. 149 bijvoorbeeld), is een unicum in het juridische landschap, en zal vele juristen en practici weten te boeien. U bent uitgenodigd tot deze ronde tafel. Graag een bericht. U ontvangt per kerende uw uitnodigingslink.