afficheNLPDF                                 Meer info ...

afficheFRPDF                                Plus d'info...

Kleine brogel                              Meer info...

Affiche

21.04.01 Peperdure pillen Wie bepaalt de prijs                                 Meer info....

WU ABC BOEK VOOR scaled                                  Meer info...

Investeer

Gaston 1                                    Plus d'info

TPNW 50 nonukes.be NL

TIAN 50 nonukes.be FR

hands off assange banner 130x80 justice4assangeWEB

de lOxygene pour Cuba

Visual facebook

46E324B018E144D8B7E7637B856696D8

MYM insta

Delen van artikels

c249a3d30ad9be3c134bb52a731b8dAhmed Samir Santawy, student in Oostenrijk, werd op 1 februari gearresteerd in zijn land van herkomst, Egypte, en wordt sindsdien vastgehouden, ook al zijn er geen officiële aanklachten tegen hem ingediend.

Ahmed Samir Santawy, 29, is een masterstudent sociologie en antropologie aan de Centraal-Europese Universiteit van Wenen in Oostenrijk. Op 1 februari werd hij tijdens een bezoek aan Egypte, zijn land van herkomst, door de autoriteiten gearresteerd. Sindsdien zit hij in hechtenis terwijl er tegen hem een ​​onderzoek werd ingesteld wegens terrorisme.

Sinds zijn arrestatie heeft Ahmed slechts 20 minuten contact kunnen hebben met een familielid en zijn de relaties met zijn advocaat beperkt. Hij zei dat hij werd ondervraagd over zijn studies en vermeende tussenkomsten op de Facebook-pagina "Revolutionairen van 25 januari", die kritiek plaatste op de staat van dienst van de autoriteiten op het gebied van de mensenrechten.

De aanklachten tegen Ahmed zijn ongegrond en weerspiegelen de onderdrukkingsstrategie van de Egyptische regering tegen alle politieke tegenstanders, reëel of vermeend. Oorspronkelijk geplaatst in voorlopige hechtenis voor 14 dagen, blijven de autoriteiten het verlengen. Deze beslissingen zijn willekeurig, Ahmeds plaats is niet in de gevangenis.

Vraag de Egyptische autoriteiten om zijn onmiddellijke en onvoorwaardelijke vrijlating!

Bron en petitie tekenen - klik hier -