20180924 nva affiche a3-420x594

                                Meer info....

Affiche verkiezingsdebat 25 sept 2018 Klein

Affiche BOAT ACTION                              Meer info

2018-10-27---Noche-Cubana-Vrienden-van-Cuba

Logo Coord Blokkade kl

                                    Meer Info

Affiche C50

TTIP CETA

Meer info

flyer voorkant

Meer info

Delen van artikels

ACOD deelt 508 lolly's uit aan stadsbestuur

 

Ter afsluiting van de reactiedag van de ACOD op dinsdag 10 oktober 2017 zal ACOD Lokale en Regionale Besturen in Gent symbolisch 508 lolly's aan de Burgemeester en Schepen voor personeel overhandigen. Daarmee willen we de bittere smaak verdrijven die is blijven hangen na de belissing van de minister van Binnelands Bestuur Liesbeth Homans om de statutarisering van de 508 personeelsleden van de stad Gent te vernietigen.

 

Statutaire tewerkstelling is zinvol

 

De stad Gent statutariseerde afgelopen zomer 508 personeelsleden die langer dan 12 jaar bij de stad Gent werken. Die personeelsleden namen destijds deel aan een volwaardig examen en doen hun job naar ieders tevredenheid. De minister van Binnenlands Bestuur vernietigde echter het besluit van het stadsbestuur.

ACOD staat volledig achter statutaire tewerkstelling. Het biedt garanties voor de bevolking op gelijke behandeling, dat er continuïteit in de dienstverlening blijft en dat de ambtenaar een ruime kennis opbouwt.

Voor het personeel betekent een statutaire tewerkstelling mogelijkheid om te groeien in de job en een leefbaar pensioen. Een van de eisen van ACOD is een waardig wettelijk pensioen voor iedereen. Dat doe je niet door het ambtenarenpensioen te verlagen.

 

ACOD reageert ook in Gent

 

Op 10 oktober 2017 laat de ACOD zich ook in Gent horen en zien. De sector Lokale en Regionale Besturen verzamelt om 8 uur aan 'De Zuid'. Om 9 uur vertrekken fietsers en wandelaars voor een parcours langs openbare diensten. Beide groepen komen tegen 10u30 terug samen aan de Gentse Stadshal. Daar biedt ACOD iedereen tegen de middag een kopje soep aan. ACOD zorgt voor verwarming terwijl de regering zorgt voor verarming.

 

Deze symbolische actie kadert in een veel ruimer protest tegen de afbraakpolitiek van de huidige regeringen. Burgers en personeel hebben recht op werkbaar werk, een waardig pensioen, performante overheidsdiensten, een duurzame financiering van de sociale zekerheid en maximale dienstverlening! Het is hoog tijd om opnieuw werk te maken van sterke openbare diensten. Daarom zegt de ACOD: stop de afbraak en 'make openbare diensten great again!'