Dadels te koop

                                Meer info...

Debat Eeklo

FB banner

                                  Meer info...

20181025 Klimaat

Information                Meer info...

HbH TinaTamara Facebook C 002clean

                                   Meer info

Logo Coord Blokkade kl

                                    Meer Info

Affiche C50

TTIP CETA

Meer info

flyer voorkant

Meer info

Delen van artikels

Tussen 1923 en 1960 speelde het Institut für Sozialforschung, waar de Frankfurter Schule onderdak had, een cruciale rol in het maatschappelijk debat. Ze zochten o.a. naar de integratie van de pyschoanalyse van Freud en het historisch en dialectisch materialisme van Marx.

Lees meer...

Delen van artikels

Dries Goedertier (ACOD studiedienst), organiseert samen met ACOD Cultuur as. dinsdagavond 14 november om 20 uur in de Vooruit (Balzaal) een debatavond "We Own It! Strijden voor ons publiek bezit Let's take our social media back!

Lees meer...

Delen van artikels

The Art of Organising Hope is een vierdaags bijeenkomst die plaatsvindt in Gent van 8 tot en met 11 november. 90 internationale deelnemers nemen deel aan debatten en lezingen samen met andere drijvende krachten uit middenveldorganisaties.

Lees meer...

Delen van artikels

De vijf cultuurfondsen nodigen u uit om deel te nemen aan een boeiend totaalprogramma, dat plaatsvindt in het Museum Dr. Guislain te Gent. In de namiddag staan er heel wat keuzesessies op het programma, 's avonds hebben we twee beklijvende voorstellingen in petto.

Lees meer...

Delen van artikels

Hiroshima en Nagasaki werden respectievelijk op 6 en 9 augustus 1945 tot puin herleid door het inzetten van atoomwapens. De tentoonstelling 'De Bom op Hiroshima' toont door middel van fotopanelen en voorwerpen wat zich onder de enorme paddenstoelwolken afspeelde.

Lees meer...

Delen van artikels

Op zaterdag 10 november, 100 jaar na het einde van de Eerste Wereldoorlog, is er tussen 10u00 en 12u00 een "stille" prikactie aan BNP Paribas Fortis in de Zonnestraat (Kouter) in Gent. We hebben folders voor voorbijgangers en klanten.

Lees meer...

Delen van artikels

En Belgique, il n'est pas facile d'aller voter, se déplacer ou prendre les transports en commun, se rendre dans des lieux culturels, pouvoir communiquer, ... pour les personnes en situation de handicap.

Lees meer...

Delen van artikels

Honderd jaar geleden, in september 1918, slaagden de geallieerden er eindelijk in, na meer dan vier jaar oorlog, de Duitsers achteruit te drijven tijdens een hevig offensief dat leidde tot de wapenstilstand van 11 november.

Lees meer...

Delen van artikels

Ze brengen debat, literatuur, poëzie, lezingen, voordracht en muziek: een multidisciplinair en gevarieerd programma dat de link legt tussen vroegere en hedendaagse conflicten. In de namiddag kan u een keuze maken uit een rijk aanbod, 's avonds hebben we twee beklijvende voorstellingen in petto.

Lees meer...

Delen van artikels

La Foire du livre politique, ce sont une trentaine d'exposants représentants maisons d'éditions, magazines, centres d'études et groupes de pression qui présentent leurs ouvrages et partagent leur opinion, puis une vingtaine de débats sur deux jours autour de sujets de société. Le tout, organisé au Salon des Lumières à la Cité Miroir à Liège.

Lees meer...