Zin TV

                                Meer info...

Logo Coord Blokkade kl

                                    Meer Info

Affiche C50

TTIP CETA

Meer info

flyer voorkant

Meer info

Delen van artikels

Tweeënhalfjaar geleden had u het over gelukzoekers. Syrische vluchtelingen die over de grens met Turkije zijn geraakt, zijn veilig. Indien zij dan nog besluiten verder te trekken, transformeren deze oorlogsvluchtelingen in economische vluchtelingen.

Lees meer...

Delen van artikels

De Vlaamse bosoppervlakte blijft de gekste bokkensprongen maken. Zo bleek deze week dat Vlaanderen blijkbaar al jaren heel andere cijfers over de bosoppervlakte rapporteert aan Europa dan aan de Vlaamse burger.

Lees meer...

Delen van artikels

Veuillez lire, Monsieur le Secrétaire d'Etat à l'Asile et à l'Immigration du gouvernement belge, une très vieille adresse destinée à vos lointains prédécesseurs qui fut publiée le 27 mai 1871 au journal l'Indépendance.

Lees meer...

Delen van artikels

Het uur van de waarheid nadert voor de geplande vervanging van de F16-gevechtsvliegtuigen. Op 14 februari zullen Lockheed Martin (F35, VS) en Eurofighter (Typhoon, Europees consortium), de twee overgebleven concurrenten hun "best and final offer" indienen om het miljardencontract voor nieuwe Belgische gevechtsvliegtuigen binnen te rijven.

Lees meer...

Delen van artikels

Lene Jacobs en Fien De Meyer (Vredesactie) trekken samen met Willem Staes (Pax Christi Vlaanderen) aan de alarmbel: 'Hoe komt het dan dat niemand zich achteraf afvraagt wat het heeft opgebracht, die bombardementen die we onze gevechtsvliegtuigen duizenden kilometers verderop laten uitvoeren?'

Lees meer...

Delen van artikels

De Canadese provincie Alberta wil overschakelen van elektriciteit uit steenkoolcentrales naar stroom uit hernieuwbare bronnen en gas. Een stap vooruit voor het klimaat. Maar een grote uitdaging voor de 1200 werknemers die daardoor tussen nu en 2029 hun job zullen verliezen.

Lees meer...

Delen van artikels

In de afgelopen halve eeuw gingen we van een discours over de herverdeling van de rijkdom naar een over de herverdeling van de groei. Toen werden het de armen zelf die de groei moesten produceren. En heel die tijd lang was het in feite een herverdeling van arm naar rijk.

Lees meer...

Delen van artikels

Op de laatste Zondag Klimaatdag, op 4 december, was er de mogelijkheid om brieven te schrijven naar bepaalde politici of instanties met de vraag om duurzame beslissingen te nemen.

Lees meer...

Delen van artikels

Goed nieuws voor de toegang tot eerstelijnsgezondheidszorg. De lang verwachte audit door KPMG wijst uit dat wijkgezondheidscentra efficiënt en zelfs kostenbesparend zijn voor de gezondheidszorg. Ze doen meer aan preventie en zorgen ervoor dat minder patiënten een beroep moeten doen op tweedelijnszorg.

Lees meer...

Delen van artikels

Enkel in 2016 lag dat met 13% wat hoger met de instroom van
Syrische vluchtelingen waarvan het grootste deel terug zal gaan
wanneer de oorlog gedaan is, idem voor andere oorlogslanden.

Lees meer...