KOP GFD 31ste                                Meer info...

ManifpostConfAfficheA3NL

ManifpostConfAfficheA3

de lOxygene pour Cuba

Visual facebook

46E324B018E144D8B7E7637B856696D8

MYM insta

90519931 10221440679026334 122351656779120640 o

ea908743 d60e 421f 9715 698442c97e33

Hannah Arendt is overal, kopte een Belgische krant onlangs. En misschien is dat wel zo. De Joods-Duitse filosofe, die naar Amerika vluchtte voor de nazi-terreur in Duitsland, is razend actueel. Haar politieke theorieën over totalitarisme, haar strijd tegen onrecht en ongelijkheid, haar hoop en liefde voor een betere wereld (amor mundi) inspireren vele politieke denkers vandaag.

Lees meer...

U kent Kuifje? Man van vele reizen, onverschrokken reporter maar bovenal de belichaming van onze ‘superieure’ westerse waarden. Het wordt tijd, zo stelt Rik Pinxten, dat Kuifje volwassen wordt en zich bescheidener gaat opstellen.

Lees meer...

Klimaatverandering is een van de grootste uitdagingen van deze eeuw en toch krijgen we dat niet uitgelegd. Als oprichter van het multimediale magazine The Polar Project zoekt onderzoeksjournalist Jan De Deken naar nieuwe manieren om een inclusief, constructief klimaatverhaal te vertellen.

Lees meer...

In het boek 'Laten we beginnen' onderzoekt Dominique Willaert (artistiek leider Victoria Deluxe) hoe jongeren de wereld van morgen proberen vorm te geven.

Lees meer...

We bundelden de krachten met vzw Jacobus en presenteren met veel plezier concerten met een verzameling van klassieke en wereldmuziek met focus op lokaal Gents talent.

Lees meer...

Pour Désobéissance Ecolo Paris, collectif à l'origine des grèves scolaires dans la capitale, on a déjà perdu trop de temps à demander aux pyromanes d'éteindre l'incendie.

Lees meer...

Langsheen het traject gaan we actie voeren met onze campagne 'Eco & sociaal is het nieuwe normaal'. We plannen onderweg ook enkele interessante bezoeken bij bevriende organisaties.

Lees meer...

The General Data Protection Regulation (GDPR) which came into force in May 2018 is seen as the most comprehensible data protection legislation in the world.

Lees meer...

Ze organiseert een reeks van acht donderdagavonden over het klimaat op de trappen naast het Concertgebouw met een of twee sprekers – deskundigen en praktijkmensen – over een bepaald klimaatthema.

Lees meer...

Als Omar Ba spreekt over diversiteit en de Afrikaanse gemeenschap, weet hij waar hij het over heeft. Hij groeide op in België, Senegal, Mauritanië en Frankrijk en zijn leuze “Alleen kan je niks, samen kan alles”, stuurde hem recht de wereld van de organisaties en het middenveld in.

Lees meer...