IMG 20191108 WA0006                         Meer info

190208 LEF KlimaatDefFRA                           Lire plus...

190208 LEF KlimaatDefNED                                 Meer info


Zij hadden hun redenen

Van dinsdag 12 tot en met donderdag 14 vond in de Kenyaanse hoofdstad Nairobi de 6de VN-Wereldbevolkingsconferentie plaats: ‘ICPD 25’. ICPD staat voor ‘International Conference on Population and Development’. De 25 slaat op de jaren sinds de vorige grote ICPD, in 1994 in Caïro.

Lees meer...

Groen ondersteunt jullie oproep volledig. Onze partij probeert al enkele jaren politiek te wegen op dit dossier. Dit op nationaal vlak, maar ook op lokaal vlak waarbij we in heel wat gemeenteraden de motie indienden van het platform 'Belfius is van ons'.

Lees meer...

Het allereerste wapenfeit van de nieuwe Vlaamse regering is een feit. Vandaag wordt het programmadecreet goedgekeurd. Wat betekent dat voor ieder van ons? Een factuur van bijna 1 miljard in uw brievenbus.

Lees meer...

Een politieke vriend is niet meer. Zijn overlijden schokt niet alleen zijn gezin met zijn echtgenote Chris en de kinderen Katrien en Sanne. Hij was een man van links- en Vlaams engagement in woord, geschrift en daad. Hij laat ons een grote erfenis achter, een erfenis van inspirerende herinneringen en idealen die één mensenleven overstijgen.

Lees meer...

De zelfmoord van Abu Bakr al-Baghdadi die zich in het nauw gedreven voelde, is een belangrijke prestatie in de strijd tegen ISIS. Ik ben eigenlijk totaal geen fan van dergelijke man die zo extreem veel haat, vernieling en dood heeft gezaaid in de naam van een religie.

Lees meer...

Le 21 octobre a eu lieu la première audience de Julian Assange dans le cadre de la procédure d’extradition vers les USA au tribunal de première instance à Westminster.

Lees meer...

A l’initiative du Comité Déclarons l’état d’urgence environnemental, une pétition adressée aux élus parlementaires rappelle la persistance de l’urgence écologique et climatique, et la nécessité pour nos représentants d’agir sans attendre la formation d’un nouveau gouvernement fédéral.

Lees meer...

In DS schrijft Marc Reynebeau dat namen van verzetshelden bij het (Vlaamse) publiek onbekend zijn. De naam van een verzetsman die vele oudere Belgen nog kennen, is Julien Lahaut, voorzitter van de communistische partij.

Lees meer...

Sur le constat que la pauvreté s’aggrave d’année en année, l’auteur indique qu’il ne s’agit pas d’un hasard mais de la résultante d’une politique constante du pouvoir économique et de ses relais gouvernementaux d’accroissement des inégalités.

Lees meer...

Door de aankondiging van de lancering van de kredietkaart voor superrijken (voorzien voor uitgaven tot 100.000 euro per maand), verduidelijkte Marc Raisière, CEO van Belfius en voorstander van de privatisering van de bank, zijn intenties: als Belfius geprivatiseerd zou worden, zou het zich nog meer profileren als bank voor de rijke en goed geconnecteerde burger.

Lees meer...

Logo DWM

LEF/FGE - Videotheek


facebook-logo

3percent-300x165

201707 LEF TrojanTreaty

logo AdC

                                    Meer Info

StopBlokkage

Affiche C50

TTIP CETA

Meer info

flyer voorkant