Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

 

Beste

Al meer dan 73 jaar dwingt Israël hele Palestijnse gemeenschappen te verhuizen. De Israëlische overheid heeft honderdduizenden Palestijnse huizen vernield, met verschrikkelijk trauma en lijden tot gevolg.

Meer dan 150.000 Palestijnen dreigen op dit moment hun huis kwijt te raken, vaak voor de tweede of derde keer.

Palestijnen een thuis ontzeggen vormt een cruciaal onderdeel van Israëls apartheidssysteem, stelt Amnesty in een nieuw onderzoeksrapport.

ZEG NEEN TEGEN APARTHEID

Het overkwam Mohammed Al-Rajabi, uit Al-Bustan, Silwan, een buurt in Oost-Jeruzalem. Op 23 juni 2020 sloopten de Israëlische autoriteiten zijn huis omdat het zogenaamd “illegaal” gebouwd was.


“Mijn kinderen keken er zo naar uit om een nieuw huis te hebben. Ik bewaar de foto’s van die dag om ze aan hen te tonen wanneer ze groter worden. Ze mogen niet vergeten wat ons overkomen is. Ik wou hen een warme thuis geven, dicht bij hun geliefden en familie. Nu moet ik hen eraan herinneren dat het eerste huis uit hun kindertijd gesloopt werd.”


Palestijnen zitten vast in een onmogelijke situatie. Israël eist een vergunning om te bouwen of zelfs maar om een tent op te zetten, maar kent hun – in tegenstelling tot de Joods-Israëlische aanvragers – maar heel zelden deze vergunning toe.


Veel Palestijnen worden zo gedwongen om zonder vergunning te bouwen. Vervolgens sloopt Israël de Palestijnse huizen omdat ze “illegaal” gebouwd zijn. Israël gebruikt dit discriminerende bouw- en zonebeleid om onmogelijke leefomstandigheden te creëren en de Palestijnen uit hun huizen te verjagen, zodat de Joodse nederzettingen kunnen uitgebreid worden.


Zeg neen tegen apartheid en kom nu in actie tegen de vernielingen en gedwongen uithuiszettingen.

TEKEN DE PETITIE

Bron: https://gate.amnesty-international.be/mailing/mail.php?reset=1&id=4365