Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

 

PERSBERICHT - Dienstenchequesector - De grote schoonmaak zet zich verder

Dienstenchequesector

De grote schoonmaak zet zich verder

 

De onderhandelingen over een nieuw sectoraal akkoord in de dienstenchequesector zitten nog steeds muurvast. Het grootste knelpunt is de terugbetaling van de vervoersonkosten.

Op 20 januari stond een paritair comité gepland, maar de werkgevers uit de sector waren niet bereid om een oplossing te zoeken en bleven afwezig.

Net zoals 2 jaar geleden is de sector van de dienstencheques de enige sector waar nog geen sectoraal akkoord werd bereikt. Dit gebrek aan respect voor de werknemers is revolterend. De vakbonden vragen daarom een fundamentele hervorming van de sector: het is onaanvaardbaar dat huishoudhulpen als tweederangs-werknemers worden beschouwd, terwijl sommige dienstencheque-bedrijven grote winsten maken. Zeker wanneer dit gebeurt in een sector die voor 70 % gesubsidieerd wordt met publieke middelen.

Op 25 januari kondigden we in gemeenschappelijk vakbondsfront de grote schoonmaak van de sector aan met als eerste actie op 26 januari onze actie bij Tempo Team@Home. We gaan echter door, en dit zolang als nodig is! De acties van de huishoudhulpen kunnen vanaf nu ook gevolgd worden op www.degroteschoonmaak.net waarop de commerciële bedrijven met de grootste winsten en dividenden in kaart zijn gebracht. Zij mogen de komende weken een schoonmaakbeurt verwachten.

 

Eerstvolgende actie:

Grote schoonmaak in de dienstenchequesector

Met live verschillende getuigenissen van huishoudhulpen

dinsdag 8 februari 2022

Operaplein Antwerpen 10u30

Onze boodschap is duidelijk: betalen om te kunnen werken, dat moet gedaan zijn! De huishoudhulpen verdienen meer respect, een degelijk loon en goede verplaatsingsvergoedingen.

 

Met onze schoonmaakacties zullen we de resultaten van de dienstenchequebedrijven die de onderhandelingen blokkeren verder aan het licht brengen. We zullen er ook op blijven hameren dat het overheidsgeld moet worden gebruikt voor de huishoudhulpen en niet mag dienen om privékapitaal te laten aangroeien en aandeelhouders te verrijken!