Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

De BBTK pleit voor een nieuw Zorgpact en zal deze week (15 – 21 juni) verschillende online en offline acties voeren om deze eis kracht bij te zetten. De eerste acties zijn alvast succesvol van start gegaan in Zottegem, Antwerpen, Ingelmunster, Turnhout, Mechelen en op de hoofdzetel van zorgorganisatie I-Mens.

Met applaus koop je geen brood
Met dit Zorgpact vraagt de BBTK meer handen op de werkvloer, betere loon – en arbeidsvoorwaarden en meer opleiding en vorming. De werknemers van de essentiële sectoren hebben namelijk structurele verbeteringen nodig en moeten naar waarde geschat worden. En dan hebben we het niet alleen over het zorgpersoneel dat in de frontlinie stond, maar ook de vele werknemers die over ons (psychologisch) welzijn waken en zorg dragen. Al deze werknemers zijn al jaren het slachtoffers van een afbraakpolitiek. Opeenvolgende regeringen voerden besparing na besparing door. Applaus is fijn maar daarmee betaal je de rekeningen niet.

Het is nu tijd om onze prioriteiten bij te stellen en een Zorgpact af te sluiten voor de hele zorg – en welzijnssector.

De BBTK legt concrete eisen op tafel:

  • Meer handen op de werkvloer
  • Betere loonvoorwaarden
  • Een gezonde balans tussen werk en privé
  • Vorming en bijscholing
  • Maatregelen tegen agressie op de werkvloer
  • Erkenning als zwaar beroep
  • Strategische stock beschermingsmateriaal op overheids- en instellingsniveau

Om dit te realiseren zijn er middelen nodig. Het is vandaag aan de regeringen om hier, samen met ons, werk van te maken.

Week vol (online) acties
Het personeel van de sector eist de erkenning die ze verdienen en zal daarom heel de week (symbolisch) actievoeren. Naast de acties in de verschillende instellingen, staat er ook online heel wat op stapel. Zo lanceren we onder andere www.zorgpact.be waar de samenvatting van onze eisen te vinden is. Ten slotte zullen de acties ook via de Facebookpagina ABVV Social Profit gevoerd worden. De BBTK roept dan ook iedereen die zorg en welzijn een prioriteit vindt op om mee onze boodschap te verspreiden via de hashtag #ZorgpactNU

Op zoek naar toelichting bij het Zorgpact? Neem dan contact op met Jan-Piet Bauwens of Johan Van Eeghem.

Op zoek naar concrete info rond een actie deze week? Neem contact op met Alissa De Ceuninck.