Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Online lezing van Alicja Gescinska. Over waarachtigheid en leugens

Ik schrijf mij in

Wanneer
za, 25/04/2020 - 10:00 - 12:00
Waar
Thuis
In mijn kot
9000 Gent
Prijzen
Gratis - 0.00


Code: 20CF8575

Alicja Gescinskageeft de aanzet tot een herwaardering van waarachtigheid, waaraan onze samenleving en de politiek dringend behoefte hebben. Vandaag, meer dan ooit, beseffen we het belang dat politici feiten en waarheden respecteren. De coronacrisis heeft getoond wat de gevolgen zijn wanneer politici van populistisch allooi wetenschappelijk advies en waarschuwingen negeren of trivialiseren. De prijs voor hun gebrek aan eerbied voor waarheid en feiten, is de prijs van vele mensenlevens.

Na de lezing beantwoordt de spreker vragen uit het publiek.

Alicja Gescinska is doctor in de filosofie, schrijfster en televisiemaakster (gekend van Wanderlust). Ze raakte in 2012 bekend bij het grote publiek met haar boek De verovering van de vrijheid, een filosofisch pleidooi voor meer positieve vrijheid. Sindsdien heeft ze naam gemaakt als een van de belangrijkste jonge intellectuelen in Vlaanderen en Nederland. Ze schrijft geregeld columns, opiniestukken en essays voor verschillende kranten en tijdschriften. Haar debuutroman Een soort van liefde (2016) won in 2017 de Vlaamse Debuutprijs van Boek.be. In het najaar 2018 verscheen haar boek Thuis in muziek: Een oefening in menselijkheid, die genomineerd was voor de shortlist voor de Socratesbeker. In oktober 2019 verscheen Intussen komen mensen om. Over politieke betrokkenheid, een glashelder essay over de persoonlijke worsteling met politieke betrokkenheid en intellectuele verantwoordelijkheid. Alicja Gescinska is in 2020 essayschrijver voor de Maand van de Filosofie. Haar essay De kinderen van Apate. Over waarachtigheid en leugens verschijnt in juni.

Praktische info
Dit is een online activiteit. Na inschrijving ontvang je de link en enkele tips als handleiding om in te loggen.

Opgelet: Deze online-activiteit bieden we tijdens dit bijzondere voorjaar gratis aan. Inschrijven is noodzakelijk. We nodigen je graag vrijblijvend uit om na de activiteit een vrije bijdrage te storten op het rekeningnummer BE40 0014 2764 2663 met als vermelding ‘Bijdrage Vormingplus’. Alle steun is welkom. Op die manier help je ons mee deze moeilijke periode door te komen.

Partners
deBuren
Masereelfonds
Bibliotheek De Krook
Boekhandel Limerick
Universiteit Gent - Vakgroep Wijsbegeerte en Moraalwetenschap
Plus

Over de begeleiding
Alicja Gescinska
Eva Rousselle
Eva Rousselle studeerde Filosofie en Vergelijkende Cultuurwetenschappen. Als vaste medewerker bij Vormingplus staat ze in voor het educatieve aanbod filosofie, zingeving en literatuur. Ze begeleidt al vijftien jaar filosofieleesgroepen en -cursussen. Daarnaast coördineert ze de projecten Dag van de Filosofie, Leesgroep in je bib en Komen Lezen.

Bron:https://www.vormingplusgent-eeklo.be/online-lezing-van-alicja-gescinska-over-waarachtigheid-en-leugens