Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Online lezing van Ruben Mersch. Fake news, post truth en polarisatie


Ik schrijf mij in

Wanneer
zo, 26/04/2020 - 10:00 - 12:00
Waar
Thuis
In mijn kot
9000 Gent
Prijzen
Gratis - 0.00
Code: 20CF8578

Waarom ontstaan er zo vaak verschillende stammen die er allemaal zeker van zijn dat zij de waarheid in pacht hebben? Waarom gebruiken we feiten zo vaak niet als manier om meer inzicht te verwerven, maar wel als munitie om onze tegenstanders te verslaan?

Tijdens deze lezing probeert Ruben Mersch deze vragen te beantwoorden Hij komt tot een ontnuchterende conclusie: niet onze ratio, maar wel onze emoties zijn heer en meester over ons denken. Maar er is ook hoop. Zelfs als mensen diep ingegraven zitten in de loopgraven van hun eigen gelijk, zijn er toch nog manieren om hen te bereiken.

Ruben Mersch (1976) is filosoof en bioloog.Door een speling van het lot belandde hij na zijn studies in de farma-industrie. Daarna besloot hij schrijver te worden en werd hij columnist voor De Standaard. Van zijn eerste boek, Oogklepdenken (2012), zijn intussen bijna 15.000 exemplaren verkocht. Voor dit boek kreeg hij de 'Zesde Vijs': een prijs die door de organisatie SKEPP wordt toegekend aan iemand die zich verdienstelijk heeft gemaakt in het verspreiden van objectieve kennis inzake pseudowetenschap en het paranormale. In 2016 verscheen zijn tweede boek Waarom iedereen altijd gelijk heeft.

Na de lezing beantwoordt de spreker vragen uit het publiek.

Praktische info
Dit is een interactieve online activiteit. Na inschrijving ontvang je de link en enkele tips als handleiding om in te loggen.

Opgelet: Deze online-activiteit bieden we tijdens dit bijzondere voorjaar gratis aan. Inschrijven is noodzakelijk. We nodigen je graag vrijblijvend uit om na de activiteit een vrije bijdrage te storten op het rekeningnummer BE40 0014 2764 2663 met als vermelding ‘Bijdrage Vormingplus’. Alle steun is welkom. Op die manier help je ons mee deze moeilijke periode door te komen.

Partners
deBuren
Masereelfonds
Bibliotheek De Krook
Boekhandel Limerick
Universiteit Gent - Vakgroep Wijsbegeerte en Moraalwetenschap
Plus

Over de begeleiding
Ruben Mersch
Eva Rousselle
Eva Rousselle studeerde Filosofie en Vergelijkende Cultuurwetenschappen. Als vaste medewerker bij Vormingplus staat ze in voor het educatieve aanbod filosofie, zingeving en literatuur. Ze begeleidt al vijftien jaar filosofieleesgroepen en -cursussen. Daarnaast coördineert ze de projecten Dag van de Filosofie, Leesgroep in je bib en Komen Lezen.

Bron:https://www.vormingplusgent-eeklo.be/online-lezing-van-ruben-mersch-fake-news-post-truth-en-polarisatie