Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Vrijheidslezing: Pallavi Paul

De Indiase video-, performance- en installatiekunstenaar Pallavi Paul geeft op zaterdag 5 juni om 19:00 uur de 32e Vrijheidslezing. Voor de vierde keer vindt de lezing plaats in samenwerking met Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR). Paul’s film The Blind Rabbit is onderdeel van de Short & Mid-length-selectie van de speciale lente-editie van het filmfestival.

De Vrijheidslezing is gratis te bekijken via een livestream op www.debalie.nl

Het interdisciplinaire werk van kunstenaar Pallavi Paul is vertoond op diverse kunsttentoonstellingen en filmfestivals, waaronder Tate Modern in Londen, Contour Biennale in Mechelen en Savvy Contemporary in Berlijn. Paul vermengt fictie en non-fictie in een poëtische verkenning van de culturele en sociale geschiedenis, en werpt zo vragen op over de grenzen van speculatie, feitelijkheid en bewijs.
Deze werkwijze past ze in haar nieuwste film The Blind Rabbit toe op een fenomeen dat zij kent uit haar woonplaats New Delhi: buitensporig politiegeweld. Via een aantal casussen uit de geschiedenis van de nog jonge Indiase democratie onderzoekt de film de wijze waarop deze vorm van staatsrepressie stelselmatig aan het oog onttrokken wordt. Gebruikmakend van snippers documentatie die aan de censuur ontsnapten, werpt Paul licht op de ontwrichtende effecten en het instrumentele karakter van deze onderdrukkingsstrategie. Na afloop van haar lezing gaat zij in gesprek met NOS-correspondent voor Zuid-Azië Aletta André.

De Vrijheidslezing

Wereldwijd staat de politieke, democratische en artistieke vrijheid steeds meer onder druk. Vier keer per jaar nodigt De Balie iemand uit die aan den lijve heeft ondervonden hoe het is om vrijheden te verliezen. Wij willen hun verhalen delen, hun stem laten horen, en hun strijd een gezicht geven. Eerdere vrijheidslezers waren o.a. Egyptische schrijver en activist Nawal el Saadawi, Oegandese LGBT activist Frank Mugisha, Russische journalist Yevgenia Albats, internet activist Esra’a Al Shafei uit Bahrein en Patrisse Cullors & Janaya Khan van de Black Lives Matter-beweging.

De Freedom Lecture wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Democratie en Media.

zaterdag, 5 juni, 2021 - 19:00

Bron: https://www.mo.be/vrijheidslezing-pallavi-paul?utm_campaign=emo&utm_medium=newsletter&utm_source=email