Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

 

Hand in Hand : Bijleren over anti-racisme en dekoloniseren

tabblad leren Hand in Hand


Het voorbije jaar hebben we ingezet op de lancering van de campagne, de website en de ontwikkeling van een online leeromgeving op deze website. De filosofie binnen de campagne rond leren is er een van "leren, ontleren en herleren". Op de website onder 
https://handinhandtegenracisme.be/antiracisme-leren kan je al enkele materialen vinden.

Wat is ons doel? Vrijwilligers materialen bieden om in te zetten in hun lokale omgeving, om uit te delen of zelf meer geïnformeerd naar acties te kunnen gaan, weerstanden van tegenstanders te weerleggen, meer zelfbewustzijn te hebben in gesprekken rond racisme,...


Alle materialen zijn bedoeld voor zowel doelwitten van racisme als zij die dat niet zijn. We bieden zowel eigen materiaal als materiaal van partners en vrijwilligers aan.De infographic in dit tijdschrift over “dekoloniseren” is één van die materialen.Hoe doen we dit?


De omgeving is opgebouwd volgens hoeveel tijd je hebt en wat je nodig hebt.


- Basisinformatie geeft jou op 1 pagina of in korte video's in minder dan tien minuten meer uitleg over termen als structureel racisme of omgekeerd racisme en bevat getuigenissen over alledaags racisme.
- Tools is gericht naar 'werken', doen en vragen stellen binnen de eigen context of organisatie. Je vindt er werkdocumenten rond de termen die jullie gebruiken om mensen te beschrijven of een kader voor workshops rond helend schrijven in groep voor doelwitten van racisme (KifKif).
- Diepte en dossiers geeft je informatie waarvoor je minimaal een uur nodig hebt. Je gaat breed en in de diepte in topics als Sint en Piet, Internationale solidariteit (11.be), België dekoloniseren,...Naast online leren willen we graag opnieuw sessies inrichten train-the-trainers in dekoloniseren voor mensen die zelf presentaties willen geven in de lokale context. Korte sessies in een paar weken in een kleine groep en mogelijkheid om zelf te oefenen. Heb je interesse wanneer we deze in het najaar inrichten? Contacteer ons dan nu via het formulier op de website: https://handinhandtegenracisme.be/contacteer-hand-in-hand.