Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Andy Vermaut: "Alles nu inzetten op dialoog met de buren... Dit gigantische bedrag is zelfs meer dan de waarde van het huis van Alain. Als de dwangsommen door hen opgeëist worden, zullen alle inspanningen voor niks zijn geweest en hangt Alain De Coessemaeker gegarandeerd aan een boom. Wil men het echt zo ver drijven? Deze beschikking van de beslagrechter is hard boven hart. Na alle inspanningen die Alain De Coessemaeker heeft gedaan om te voldoen aan het vonnis, na het verplanten van het merendeel van zijn bomen, is het ongelofelijk dat de buren van Alain De Coessemaeker in de praktijk nu van de rechter de toestemming hebben gekregen om in het totaal driehonderdduizend euro aan dwangsommen op te kunnen eisen + de betaling van 11000 euro rechtsplegingvergoeding."
Na het vonnis van 9 januari 2013 heeft Alain De Coessemaeker alles in het werk gesteld om de bomen in veiligheid te brengen door alle voorbereidingen te starten om ze te kunnen verplanten in hoeverre dit binnen zijn financiële mogelijkheden lag. Hierbij hebben talrijke vrijwilligers van klimaat -en vredesactiegroep Pimpampoentje geholpen om alle bomen uit te graven  
- Maart 2013 werden  door de firma Green ID  alle kleinere bomen en struiken  die verplant konden worden verplant aan de zijde Vanden Berghe naar het midden van de tuin . Kostprijs : 2000 Euro 
- In het najaar van 2013 werden alle grote bomen op een verplanting voorbereid door vele vrijwilligers van klimaat -en vredesactiegroep Pimpampoentje in uiterst moeilijke omstandigheden gezien de zware regenval in deze periode en de tuin alzo onder water kwam te staan, dit mede gezien talrijke grondophogingen. 
- December 2013 heeft de firma Green ID die de voorbereidingen in het voorjaar heeft begeleid deze eerste voorbereiding afgewerkt en extra vruchtbare grond aangevoerd om de doorgestekte wortels te stimuleren om via een kleinere kluit water te kunnen opnemen met het oog op een latere verplanting. Kostprijs: 1000 Euro.
- Oktober en november 2014 worden alle bomen door vele vrijwilligers van klimaat -en vredesactiegroep Pimpampoentje in een tweede fase voorbereid op een verplanting door opnieuw geulen rond de bomen te graven op 1 meter van de stam.
- 2 december 2014 worden dan alle bomen in de voortuin  met een kleinere kraan op een andere locatie in Zedelgem verplant door de firma's Green ID en Denaeghel , in casu aan de zijde Vanden Berghe 1 wilg en 1 esdoorn en aan de zijde Theuns 1 hulst en 1 esdoorn . De 2 esdoorns en de wilg werden door de firma Green ID nadien opnieuw aangeplant in Zedelgem De hulst werd verplant naar het midden van de achtertuin . In de voortuin voldoen nu bijgevolg alle bomen die er nog ingeplant staan aan de eisen van het vonnis.  Kostprijs: 3500 Euro 
- Tussen 2 december 2014 en 24 februari 2015 werden alle bomen in de achtertuin verder door talrijke vrijwilligers van klimaat -en vredescatiegroep Pimpampoentje op een verplanting voorbereid door geulen rond de stammen opnieuw vrij te maken. Opnieuw kregen we hier te kampen met erg moeilijke weersomstandigheden doordat de tuin opnieuw onder water kwam te staan.  Desalniettemin slaagden we er in om tijdig de bomen voor te bereiden op een verplanting. 
- Op 24 februari kan kraanbedrijf Noordzeekranen uit Oostende in samenwerking met de firma Green ID (die de operatie begeleidde en de bomen opnieuw inplantte op de nieuwe locatie in Zedelgem ) en de firma Denaeghel (die de bomen naar de nieuwe locatie voerde )  de 3 overblijvende esdoorns van bijna 50 jaar in de achtertuin zonder enige schade toe te brengen aan de gemeenschappelijke afsluiting , mede gezien alle wortels zich op zijn terrein bevonden , in twee fases waarbij de kraan in de tweede fase moest worden verplaatst naar de achterliggende Nachtegaalstraat , over het dak van de woning tillen omdat ze nadien op de nieuwe locatie in Zedelgem zouden kunnen worden verplant. De laatste 2 esdoorns aan de zijde Vandenberghe en de esdoorn aan de zijde Theuns werden met succes en zonder enige schade op de nieuwe locatie   verplant . Kostprijs van de verplanting : 3250 euro aan de firma Noorzeekranen en 3000 Euro aan de firma Green ID 
- De kerselaars die reeds helemaal konden worden voorbereid op een verplanting konden volgens Ides De Vlamynck van het bedrijf Green ID onmogelijk op een andere locatie worden ingeplant. Op vraag van Alain De Coessemaeker werd gepoogd ook de 2 kerselaars over het dak te tillen . Op 1,5 meter hoogte brak de kluit reeds zodat de kerselaars opnieuw in de achtertuin dienden te worden geplant . De Kerselaars werden met 50 cm opgeschoven zodat ze nu op 2 meter 10 cm groeien van het perceel van Vanden Berghe ter hoogte van de keuken en op 3 meter 90 cm gemeten vanaf het midden van de stam van het perceel van Theuns.

Andy Vermaut - mei 2015