Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

BTB-ABVV en ABVV-Metaal zijn geschokt door de sluiting van de vestiging van Logistics Nivelles door de logistieke onderneming Kuehne & Nagel.

Met een simpele pennentrek worden 549 gezinnen beroofd van hun werk, in een regio waar de werkloosheidscijfers nog hoog zijn. Dat de logistieke activiteiten verplaatst worden naar Kontich en Willebroek in Vlaanderen, waar werkgevers steen en been klagen over de krapte op de arbeidsmarkt, kan enkel het onbegrip voor deze maatregel nog verhogen. 400 vacatures bij Kuehne & Nagel in de regio Kempen en Limburg geraken momenteel zelfs helemaal niet ingevuld.

Het is ronduit wraakroepend dat de werknemers van Logistics Nivelles, die tijdens de Corona-crisis keihard aan de slag bleven om de bevoorrading van de supermarkten te verzekeren op deze manier “stank voor dank” krijgen van de directie van Kuehne & Nagel.

De impact van deze sluiting zal niet enkel de werknemers van Logistics Nivelles treffen, maar ook deze van bedrijven die samenwerken met deze onderneming. Denken we maar aan de chauffeurs van Jost/Supertransport die mee de gevolgen van deze onaanvaardbare beslissing zullen moeten incasseren.

Dat de werknemers van de Kuehne & Nagel groep zich niet tegen elkaar laten opzetten en deze beslissing afkeuren, onderlijnt de solidariteit die de werknemers wel degelijk aan de dag leggen. Een solidariteit die we namens BTB-ABVV en ABVV Metaal willen beklemtonen.

Frank Moreels, voorzitter van BTB: “Het cynisme van deze beslissing is wraakroepend. Wij begrijpen dan ook de wanhoop bij het getroffen personeel en zullen op alle mogelijke manieren de solidariteit met de betrokkenen organiseren. Kuehne & Nagel moet deze beslissing herzien en de betrokken werknemers opnieuw perspectieven bieden. We hopen dat de politieke wereld zich mee met ons mobiliseert om deze beslissing ongedaan te maken!”

Rohnny Champagne namens ABVV-Metaal: “we zijn solidair met de kameraden uit de transport- en logistieke sector. Wat de werknemers van Logistics Nivelles overkomt, kan ons allemaal overkomen. De sluiting van verschillende bedrijven in de metaalsector ligt nog vers in ons geheugen.”