Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Live sessions Pax Christi Vlaanderen: Ga online in gesprek met bruggenbouwers

In tijden van oorlog en geweld staan groepen tegenover elkaar, de kloof lijkt soms on-overbrugbaar. Maar er is altijd hoop! Dat tonen bruggenbouwers in conflictgebieden aan, zij gaan tegen de stroom in en maken het verschil.

We stellen je graag aan enkele van hen voor. Meer nog! Tijdens verschillende live interviews kan je hen ook zelf vragen stellen. Afspraak, woensdag 22/04, 29/04, 6/05 en 13/05, telkens om 20u.

Hoe gaat dit in zijn werk? Simpel!

  • Schrijf je in via het inschrijvingsformulier op www.paxchristi.be/livesessions
  • Je krijgt een link opgestuurd van Zoom, deze gebruik je om deel te nemen aan één of meerdere live sessions
  • Een sessie gaat van start met een kort interview tussen Pax Christi medewerker Thomas Deweer en de bruggenbouwer, daarna krijg jij de kans om vragen te stellen.

Programma
22 april — Robi Damelin

Robi Damelin is de woordvoerdster van de organisatie Parents Circle. Het vredesinitiatief verenigd Palestijnse en Israëlische families die allen iemand dierbaar hebben verloren in het conflict, ouders, kinderen, geliefden. Robi verloor zo in 2002 haar zoon David. Toen de verantwoordelijke werd opgepakt, nam ze contact met hem en zijn familie op. Sindsdien blijft ze zich inzetten voor verzoening.

29 april — Jo Berry

Jo Berry verloor in 1984 haar vader bij een bomaanslag opgeëist door de IRA. Toen bommenlegger Patrick Magee in 1999 werd vrijgelaten, ontmoette ze hem. In de nadagen van de het Goede Vrijdagakkoord werd dit een inspirerend moment van verzoening, uitgebreid gedocumenteerd door de BBC. Met haar organisatie Building Bridges for Peace blijft ze zich inzetten voor verzoening wereldwijd.

6 mei — Ljuljjeta Goranci Brkić

Ljuljjeta Goranci Brkić is directeur van de Nansen Dialogue Centre in Sarajevo, Bosnië en Herzegovina. De Nansen Dialogue was een Noors initiatief dat in 1995 van start ging, in het heetst van de etnische strijd in voormalig Joegoeslavië. Tot op de dag van vandaag zijn de wonden tussen Serviërs, Bosniërs en Kroaten diep. Ljuljjeta blijft inzetten op het samenbrengen van deze verschillende groepen. Zo verzet ze zich tegen de scheiding van jongeren op school op basis van etnie en leidt ze jongeren op tot vredesbouwers.

13 mei — weldra bekend

Info: www.paxchristi.be/livesessions

woensdag, 22 april, 2020 - 20:00 tot woensdag, 13 mei, 2020 - 20:00

Bron: https://www.mo.be/live-sessions-pax-christi-vlaanderen-ga-online-gesprek-met-bruggenbouwers?utm_campaign=emo&utm_medium=newsletter&utm_source=email