Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

17.09.2020 – Een beter milieu begint niet bij jezelf – Jaap Tielbeke
20u00 – online

“Een kernwapenvrije wereld begint bij jezelf!” Dat klinkt idioot, niet? Maar niet veel idioter dan “een beter milieu begint bij jezelf”.

Al twintig jaar horen we dat we ons gedrag moeten aanpassen: van het licht uitdoen als je de kamer verlaat tot afval sorteren en de kraan dichtdraaien wanneer je je tanden poetst. Het resultaat is bekend: de temperaturen blijven omhoog gaan en de biodiversiteitsindex omlaag. Het was dus duidelijk niet genoeg.

In ‘Een beter milieu begint niet bij jezelf’ maakt Jaap Tielbeke komaf met het refreintje dat persoonlijke gedragsverandering en de zegen van de technologie ons zullen redden. Wat we echt nodig hebben is verandering op grote schaal: politieke verandering via politieke beslissingen. Echte alternatieven in plaats van symptoombestrijding.

Is alle hoop dan al niet verloren? Niet volgens Jaap Tielbeke die in ‘Een beter milieu begint niet bij jezelf’ op enkele pijnlijke plekken drukt, maar ook laat zien dat er hoop is. En dat het echt nog kan, bewijst de corona-crisis. Als het echt moet, dan durven we nog. Gelukkig maar. Hoog tijd om diezelfde urgentie in te zetten voor de klimaatproblematiek. Want de impact daarvan zal voor de volgende generatie veel groter zijn dan die van het virus waar we nu met open mond naar zitten te staren.

Jaap Tielbeke (1989) is journalist en redacteur bij De Groene Amsterdammer. Sinds 2015 schrijft hij over klimaatverandering.

Iez Thiry gaat live via ZOOM in gesprek met Jaap Tielbeke. Na inschrijving ontvangt u een link om te kunnen deelnemen.

Organisatie: Masereelfonds Antwerpen, Elcker-Ik, Hart boven Hard Antwerpen, De Groene Waterman.

De link naar de online webinar wordt bezorgd na inschrijving via:
https://www.elcker-ik.be/InformCMS/preview/index.php?pag_id=550288&cty_id=2872

Inschrijven kan tot 16.09.20. Na inschrijving krijg je, voor de start van de online boekbespreking, een inloglink.
Het is ook mogelijk om dit te volgen via de livestream op de Facebookpagina's van Elcker-Ik Centrum, Masereelfonds Antwerpen, Hart boven Hard Antwerpen en Stream media.
Bestel dit boek, dat je zeker moet lezen, bij De Groene Waterman - www.groenewaterman.be