Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

De Groene Academie - online

mushroom 3647871 1280
Spreekt een basisopleiding over het ecologisme als denkstroming jou aan en wil je graag meer weten over de verschillende ideeën binnen dit gedachtegoed? Dan is de Groene Academie iets voor jou!

De opleiding bestaat uit vijf webinars waarin verschillende deskundigen de bouwstenen van de politieke ecologie uit de doeken doen. Wil je graag meer weten over de historische wortels van het ecologisch denken? Over hoe men hierin begrippen als democratie, landbouw en diversiteit opvat?

Programma:

WO 18/11 van 19u30 tot 21u: In de eerste webinar van de Groene Academie geeft Jan Mertens (Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling) uitleg over de ecologische crisis als rechtvaardigheidscrisis en situeert hij het ecologisme ten opzichte van andere ideologieën.
ZA 21/11 van 10u30 tot 12u: Tijdens de tweede webinar bespreekt Jef Peeters (lector UCLL, onderzoeker KU Leuven) de fundamenten van een groene maatschappijvisie, met de aarde als kompas. Hij zal het o.a. hebben over de dragende concepten binnen de politieke ecologie, de relatie natuur-cultuur en wat een ecologisch wereldbeeld precies inhoudt.
Op ZA 28/11 van 10u30 tot 12u geeft Marie-Monique Franssen (Oikos) inzicht in de interactie tussen ecologie, democratie en burgerschap, waarbij ze vanuit het idee van ecologisch burgerschap een toekomstgericht en dialogisch democratiemodel introduceert: een burgerparlement.

ZA 5/12 van 10u30 tot 12u: Myriam Dumortier (expert biodiversiteit en agroecologie INBO) staat tijdens haar bijdrage stil bij hoe ons voedselsysteem kon evolueren tot wat het vandaag is, en hoe het zichzelf, onze omgeving en onze gezondheid ondermijnt. Vervolgens verkennen we hoe het helemaal anders kan, en ook al bestaat.
WO 9/12 van 19u30 tot 21u: Tijdens de laatste webinar van dit najaar gaan we dieper in op samenleven in diversiteit, en krijgt het ecologisme handvaten aangereikt. Wat houdt ze juist in, die superdiverse samenleving?

De webinars bestaan telkens uit 1u presentatie + 30 min Q&A.

Wil je er graag bij zijn? Reserveer dan nu jouw plaats:

Stuur een mail met jouw naam en achtergrond naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Deelname aan de volledige reeks kost 30€. Bovendien krijg je een exemplaar van de nieuwste Oikospublicatie Het Ecologisch Kompas cadeau!
Gelieve dit bedrag over te schrijven op BE07 8901 5430 1466 van Oikos vzw met als melding 'Groene Academie + naam'. Van zodra we de betaling ontvangen hebben is jouw inschrijving in orde.

Kan je er op een of meerdere dagen niet bij zijn? Niet getreurd! We nemen alle webinars op. Bij inschrijving krijg je dan een link om de opnames achteraf te bekijken, op een moment dat dit beter voor jou past.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bron: https://www.oikos.be/component/jevents/eventdetail/20/-/de-groene-academie-online?Itemid=1