Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Je engageert je als vrijwilliger of bestuurder in een vereniging. Kan je dan verantwoordelijk gesteld worden voor dingen die slecht aflopen? Wat betekent aansprakelijkheid? Welke verzekeringen sluit je best af? Wat met de verzekeringen vanuit de koepelorganisatie? Hoe beoordeel je verzekeringsmaatschappijen en hun polissen?

Als vrijwilliger of bestuurder ben je bereid om je belangeloos in te zetten voor je vereniging. Je neemt verantwoordelijkheid op. Maar kan je ook verantwoordelijk gesteld worden voor zaken die slecht aflopen? Het begrip aansprakelijkheid wordt verhelderd en we gaan na wat dit betekent voor de verantwoordelijken in de vzw. We informeren je over de verzekeringen die je best afsluit voor jouw vereniging. Welke zijn verplicht en welke zijn facultatief? En hoe zit het met verzekeringen vanuit de koepelorganisaties? Tot slot leer je hoe je verzekeringsmaatschappijen en hun polissen kunt beoordelen. Dit alles binnen het kader van de vernieuwde regelgeving volgens het wetboek van vennootschappen en verenigingen – waarin de aansprakelijkheid van de bestuurders toch wel behoorlijk anders gedefinieerd wordt dan vroeger.

Praktisch
Dit is een online activiteit, via het platform Zoom. Je hebt een pc of tablet met camera en micro en een goeie internetverbinding (kabel nog beter dan wifi) nodig om te kunnen deelnemen.
Na inschrijving ontvang je de link en enkele tips als handleiding om in te loggen.

Sessies
donderdag 25 maart 2021
19:30 - 22:00

Prijs

  • Standaardprijs - 16 euro
  • Reductieprijs - 12 euro
  • Sociale prijs - 8 euro

Bron: https://avansa-regiogent.be/activiteiten/verzekeringen-en-aansprakelijkheid-voor-organisaties