Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

KiG Pierre Callens FBKunst in het Geuzenhuis gaat opnieuw van start! Na een noodgedwongen pauze omwille van corona, vangen de kunstexpo's in Het Geuzenhuis terug aan vanaf september. Pierre Callens bijt de spits af met zijn grafisch werk.

“IK BESCHOUW MIJN TEKENINGEN ALS PRENTEN IN EEN VOORTDUREND UITBREIDEND PRENTENKABINET.” – PIERRE CALLENS

Pierre Callens

Als acteur gaf Callens stem en gestalte aan personages van theaterauteurs. Dat gonst ook verder in zijn grafisch werk. Ook daar gaat het om verhalen, weliswaar zonder begin, midden en einde. Hij illustreert eerder flarden, aanzetten, suggesties van vertellingen die eigenlijk niet bestaan.

Vaak lijken in zijn beelden figuren in een dialoog verwikkeld. Met zichzelf of met anderen. Lichamen ontstaan uit vlekken en vegen. Ze zijn ambigu, gedeukt, soms cartoonesk, soms in elkaar versmolten. Alles figureert als in een klein theater van de geblutste droom. Het gaat over het lichte en het donkere, over het wanhopige en het potsierlijke.

Door de werken titels te geven (in het Nederlands, Frans of Engels) haalt Pierre Callens ze uit het domein van het strikt picturale en plaatst ze binnen een literaire context. De kijker krijgt zo een voorstel tot verhaal gepresenteerd, dat hij of zij in de eigen verbeelding kan laten weerklinken.

Werkwijze
Pierre Callens verwerkt eigen foto's of scans van tekeningen, gemaakt met inkt, potlood, gouache en aquarel, verder digitaal.

Soms voegt hij op het papier ook reële elementen toe, zoals kiezels, blaadjes, aarde, zout of peper.

Vervolgens fotografeert hij die 'assemblage' en werkt ze op de computer verder uit.

De werken in deze tentoonstelling zijn giclée prints op Hahnemühle german etching in een gelimiteerde editie.

Praktisch
● Vernissage op vrijdag 10 september 2021 van 18.00 - 22.00

KiG Pierre Callens uitleg

Bron: http://www.geuzenhuis.be/default.aspx?pageId=6227&lang=NL&PageIdEdit=6227