Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

 

Studiedag rond duurzame valorisatie van voedselverlies 20 april 2023 9.30 uur – 17.00 uur

Laat je inspireren om aan de slag te gaan met voedselverliezen op een duurzame manier!

Op donderdag 20 april 2023 organiseert HOGENT een event rond duurzame valorisatie van voedselverliezen. Deze studiedag start met een toelichting van de beleidsambities omtrent dit topic op Vlaams en Europees niveau. Vervolgens gaan we over tot informatieve sessies en inspiratiesessies waarbij de verschillende aspecten m.b.t. valorisatie van voedselreststromen aan bod komen. Waar dien je rekening mee te houden als je voedselverliezen verwerkt tot nieuwe innovatieve voedingsproducten? Wat zijn de good practices?

Programma

  • 09.30: Ontvangst met koffie
  • 10.00: Verwelkoming vanuit HOGENT
  • 10.15: Vlaams en Europees beleid rond voedselverlies       
  • 11.00: Belangrijke concepten om met nevenstromen aan de slag te gaan
  • 11.30: Aan de slag met broodoverschotten in bakkerijproducten en bier: good practices uit het Bread2B-project
  • 12.20: Lunch in samenwerking met een maatwerkbedrijf
  • 13.30: Uit de praktijk: hoe gaat een retailer aan de slag met voedseloverschotten?
  • 14.00: Samenwerking met maatwerkbedrijven: hoe en waarom?
  • 14.30: Inspiratiesessie rond fruit- en groentestromen
  • 15.00: Voedselveiligheidsaspecten bij het aan de slag gaan met voedselverliezen
  • 15.30: Afsluitmoment met mogelijkheid tot netwerking (koffie en versnaperingen o.b.v. voedseloverschotten)

Praktisch

  • Donderdag 20 april 2023
  • 9.30 uur – 17.00 uur
  • De deelnameprijs bedraagt 35 euro.
  • HOGENT Campus Schoonmeersen, Gebouw C, Valentin Vaerwyckweg 1,9000 Gent
  • Meer info en inschrijven
donderdag, 20 april, 2023 - 09:30
 
Bron: https://www.mo.be/studiedag-rond-duurzame-valorisatie-van-voedselverlies